LOGO A3.png
פרויקטים
שימור ומחקר
אחווה-תכנית.jpg

הוסטל אחווה

פרויקט ייחודי המיועד לצעירים המתמודדים עם קשיים נפשיים

הפרויקט: שיפוץ ועיצוב בתקציב מינימלי של מבנה לשימור בן כ-100 שנה, לשיפור איכות חיי הדיירים
שטח: 150 מ"ר

מיקום: המרכז ההיסטורי של תל אביב

הושלם: 2019

צילום: יוליה ריידר

הוסטל אחווה הוא חלק מקומפלקס של שני מבנים היסטוריים, ומשמש כ"דירת מעבר" של המשוקמים, שלב בהליך השיקומי בדרך לחזרה אל הקהילה.
האתגר היה כפול: מחד, ליצור סביבה נעימה, פונקציונלית ותומכת למספר רב של דיירים, באווירה צעירה שתתאים לרוח האזור האטרקטיבי בו ממוקם המתחם, ומאידך, לעשות זאת תוך ניסיון לשמור ככל הניתן על אלמנטים היסטוריים מרהיבים ששרדו במבנים במשך כמעט מאה שנה ולהטמיע אליהם
בהרמוניה את החדש.

הדירה ממוקמת בקומה השנייה של מבנה מגורים ומסחר משנות ה-20. דירה זו שימשה במקור למגורי משפחה, ולפני השיפוץ שימשה למשרדים.

חדרי השינה הוסבו בחזרה לייעודם המקורי, ובשני קצוות הדירה מוקמו האזורים המשותפים: סלון ופינת אוכל; ביניהם נמצא מסדרון המקשר לאורכו: חדרי רחצה, מטבח, "זולה",  ומרפסת הפונה לחצר.
בדירה היו ריצופים מקוריים, נגרות היסטורית ייחודית ופרטי מסגרות מדהימים. כל הפרטים הללו שוקמו ככל הניתן, הריצוף הוחלף נקודתית באזורים שנפגמו והוחלף בריצוף חדש בשפה עיצובית תואמת לקיים. חדרי הרחצה הצריכו שיפוץ כולל, וכך גם המטבח (בו נדרשה גם הכנסת מקרר - אלמנט שלא היה קיים במטבחים בשנים בהן נבנה הבית).

התמונות שתלינו בקצה המסדרון הן התמונות ההיסטוריות של הבית שמספרות את סיפורו.